Què és un contingut de qualitat i com mesurar-lo?

Per: Daniel Liñán

Què és un contingut de qualitat i com mesurar-lo? Com podem saber si la feina que fem en continguts és eficient? Com saber si anem en la bona direcció? Us apuntem quatre mètriques per mesurar la salut dels vostres continguts.

En el màrqueting de continguts, com en la resta d’estratègies de comunicació, necessitem eines objectives per avaluar el retorn de les nostres inversions.

El concepte “Salut de Continguts” va en aquesta direcció. Traslladar al full de càlcul, els costos i els beneficis d’una política comunicativa centrada en el contingut.

Què és, doncs, la salut de continguts? Bàsicament és aquell contingut que per la seva qualitat i interès aconsegueix seduir a l’audiència. Per mesurar aquesta “seducció”, l’analítica web, pot ser una eina excel·lent de diagnòstic.

Entre totes les possibilitats que ofereix l’analítica, el trànsit és fonamental.

L’anàlisi de les visites úniques, de les recurrents, el comportament de l’usuari en cada pàgina i finalment, l’origen de les visites, poden donar-nos una idea bastant aproximada de la salut dels nostres continguts.

VISITES ÚNIQUES

No hi ha dubtes que, si som capaços de generar trànsit al nostre site, i si ho fem per mitjans orgànics, és gràcies a un contingut apropiat als interessos dels nostres visitants. Si el contingut que publiquem forma part de la nostra activitat i model de negoci, tindrem molt guanyat.

La capacitat de generar trànsit és, d’aquesta manera, un primer indicador de la nostra salut editorial. I, òbviament, el valor de cada visita, és superior al que ens costaria un click mitjançant adwords.

VISITES RECURRENTS

Un dels elements d’anàlisi clau, la repetició de visites. Hauria de ser un indicador de credibilitat i reputació. Ser llegits i consultats de manera recurrent, és sinònim de qualitat i credibilitat del nostre contingut.

Òbviament el percentatge de rebot o bounce rate, ha de ser un factor a analitzar però, des del nostre punt de vista, no com una xifra estàtica, sinó més aviat com un marcador de tendències.

Creiem que pot ser interessant comparar el bounce rate d’un post respecte a un altre com element de mesura de l’interès sobre el tema tractat.

La capacitat de generar trànsit orgànic és un indicador de la salut dels nostres continguts Twittear

L’ORIGEN DE LES VISITES

L’origen de les visites és també un altre paràmetre amb informació d’utilitat que hauria de contrastar-se amb el bounce rate. Un títol encertat en un post, pot proporcionar-nos trànsit des de les xarxes socials però, probablement si el contingut no s’hi adiu, tinguem un percentatge de rebot alt. Això és el que anomenem “trànsit tsunami”, cliquen, miren i marxen per no tornar.

Com a agència de màrqueting de Continguts ens decantem, doncs, per combinar origen i comportament. És a dir, analitzar el comportament del trànsit en funció del seu origen.

T’agradaria saber com generar més leads per al teu negoci amb continguts de qualitat? Posa’t en contacte amb nosaltres

COMPORTAMENT PER PÀGINA

Les visites que obtinguem en cada pàgina, és un altre element que reflecteix l’interès de la nostra audiència per la nostra activitat. Sens dubte, serà un clar reflex que “allò interessa”.

La conversió serà l’indicador fonamental quan el lead sigui fruit de la descàrrega d’un contingut.

Aquest fet serà probablement un dels indicadors principals per determinar la salut del nostre contingut.

CONCLUSIÓ

D’aquesta manera, l’analítica web, pot diagnosticar la salut del contingut analitzant:

Visites úniques d’origen orgànic (quants són i què visiten)

Visites recurrents, percentatge de rebot com tendència

Origen de les visites. Com actuen en funció del seu origen.

Comparativa entre pàgines. Què interessa a la nostra audiència

Des del nostre punt de vista, amb aquests quatre paràmetres, podem fer-nos una idea bastant real sobre l’interès dels nostres continguts i, per tant, de la seva salut.

Com sempre, si en voleu seguir parlant de com millorar la salut del vostre contingut, no dubteu a dir-nos-ho

Les visites recurrents es poden interpretar com un indicador de credibilitat , reputació i qualitat dels continguts Twittear

Compartir en...
Novedades

¿Adiós al diseño gráfico como lo conocemos?

Sobre la fusión del departamento comercial y el de marketing digital

Por Daniel Liñán

Activismo empresarial y el papel de la comunicación en las ONGs con Nacho Sequeira

«En los últimos años, sobre todo, destacaría la importancia que le dan las empresas a todo lo que es el orgullo de pertenencia de los empleados. Son generaciones de gente joven que cada vez es más exigente con los valores de la empresa.»

¡No te pierdas nuestro news mensual!

  *Campos obligatorios

  · Responsable del tratamiento: NAL3 TEAM S.L. Finalidad: gestionar el envío de información y prospección comercial, relacionada con nuestros servicios. Legitimación: consentimiento del interesado. Destinatarios: no se cederán datos a terceros, salvo obligación legal. Derechos: podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal, así como a la retirada del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos. Información adicional: puede consultar la información detallada sobre la Protección de Datos en esta página web.

  Compartir en...
  Novedades

  Sobre la fusión del departamento comercial y el de marketing digital

  Por Daniel Liñán

  Cómo optimizar una campaña de Ads con presupuesto limitado

  Por Diego Alonso

  ¿Estás preparado para llevar a tu empresa al siguiente nivel?

  Servicios

  Nal3 Lab

  Contacta