Consells de màrqueting de continguts per al teu blog

El blog és l’eina del màrqueting de continguts que consisteix a generar continguts de qualitat amb l’objectiu d’atraure, fidelitzar i convertir els usuaris en clients d’una empresa. Sona bé, oi? A Nal3 comunicació estem convençuts dels grans avantatges de tenir un blog, però, compte! No tot s’hi val, per això en aquest article t’oferim alguns consells per obtenir el màxim profit del teu blog.

 

Per què crear un blog?

A aquestes alçades, ja no sorprèn la idea que bombardejar a l’audiència amb missatges publicitaris agressius no sol donar bons resultats. Les tècniques de màrqueting han evolucionat, de la mateixa manera que ho fan fet els usuaris, els quals tenen en compte uns valors que abans passaven més desapercebuts. Ja no n’hi ha prou en exposar els avantatges d’un producte o servei, si les empreses volen crear “fans” de la seva marca perquè els consumidors no es decantin per la competència, han d’oferir-los un valor afegit i guanyar-se la seva confiança de manera honesta. En definitiva, mostrar la seva vessant més humana, tal i com esperem en les nostres relacions personals. ¿A qui li agrada que el truquin per interès o li intentin imposar quelcom en el qual no hi creu? Doncs amb les relacions empresa-client passa el mateix.

En aquest context, tenir un blog t’ajudarà a apropar-te a la teva audiència, amb un format més flexible que la web corporativa, amb continguts més extensos i amb un enfoc més creatiu. Per això, és fonamental posar-se a la pell dels clients i oferir-los continguts útils de forma desinteressada, que demostrin els teus coneixements específics sobre el sector, fomentin el feedback dels usuaris i generin tràfic a la web. A més a més, l’actualització periòdica de continguts optimitzats t’ajudarà a millorar el posicionament en els motors de cerca, de manera que et trobaran més fàcilment a la xarxa i reforçaràs la imatge de la teva empresa.

Ara bé, com ha de ser l’estratègia de continguts d’un blog?

La planificació dels continguts és essencial a l’hora de crear un blog. Recomanem investigar sobre els temes que interessen a la teva audiència per oferir-li solucions i continguts d’acord amb els seus gustos. Analitzar les accions de la competència, així com unir-se a grups de Facebook o fòrums especialitzats per identificar els temes més discutits, et donarà pistes per conèixer els interessos del teu públic objectiu. Això no vol dir que hagis de planejar estrictament tots els posts, ja que hauràs d’adaptar-te als temes d’actualitat, a les analítiques del blog i al feedback dels usuaris. No obstant, és necessari establir una freqüència de publicació regular per fidelitzar als lectors i agradar a Google, que dóna prioritat al contingut actualitzat. A continuació, t’expliquem alguns consells per escriure un bon post:

Crea continguts inèdits: pots inspirar-te en els temes que li funcionen a la competència, però t’aconsellem apostar per un continguts original, en el sentit més literal de la paraula.

Aprofita temes interessants d’actualitat i tendències del sector per captar l’atenció dels usuaris i animar-los a participar al debat.

Anota totes les idees de posts que et vinguin al cap. Tenir alguns temes a la “nevera” t’estalviarà més d’un ensurt quan et falti la inspiració.

Revisa els posts antics que hagin tingut més èxit i crea una segona part o actualitza’ls per a que tornin a generar interès i millorin el posicionament.

• Considera incloure col·laboradors externs que ofereixin el seu punt de vista com a experts sobre un tema d’interès per al sector.  És aconsellable publicar en diversos formats: entrevistes, vídeo tutorials, articles amb consells, etc.

• També pots demanar idees als teus seguidors. Proposa’ls que pengin imatges o vídeos sobre un tema en concret i crea un post amb les millors idees. Si vols aconseguir més interaccions, pots premiar la seva participació amb un sorteig.

Un cop escollits els temes, has de tenir en compte com redactaràs els posts. En aquest aspecte, la optimització del contingut és clau para assegurar el màxim de lectors:

Defineix les paraules clau de la teva activitat i contrasta-les amb els resultats  de Google Analytics. Aquesta acció et permetrà valorar si les paraules clau que utilitzen els usuaris per trobar-te, s’ajusten al teu producte o servei i si es converteixen en leads. Quan identifiquis les paraules clau que funcionen, incorpora-les als teus articles, de manera freqüent però subtil i, sempre que sigui possible, en el títol del post i en els primers paràgrafs. No oblidis ressaltar-les en negreta.

Intenta que els teus posts generin el màxim d’enllaços i sempre que puguis inclou paraules clau en els mots que vagis a enllaçar. Això fomentarà que altres llocs web també incloguin enllaços externs a la teva pàgina (blacklinks), que Google tindrà en compte a l’hora de posicionar el teu blog. També són molt importants els calls to action cap a la teva web corporativa o cap al formulari de contacte per fomentar la conversió dels teus usuaris en leads.

Sigues natural: la redacció dels continguts ha de tenir un to més distès que la web corporativa. En el blog pots dirigir-te als usuaris “de tu a tu”, sense caure en un llenguatge massa col·loquial, però amb un enfoc més proper.

La creativitat i el sentit de l’humor en la redacció, són factors que sumen punts.

Utilitza un llenguatge ric, directe i àgil, fugint de frases massa complexes o subordinades. Els  buscadors de sinònims seran el teu millor aliat i, per descomptat, no oblidis passar el corrector i vigilar l’ortografia. Millor escriure 2 posts de qualitat a la setmana que 4 continguts “per sortir del pas”.

Continguts llargs i amens: procura que els teus posts tinguin un mínim de 400 paraules, ja que els continguts llargs (i, sobretot, interessants) capten l’atenció del lector i fan que romangui més temps a la pàgina.

Utilitza recursos multimèdia. Avui en dia les possibilitats són quasi infinites. Procura que els teus posts siguin variats, alternant imatges de qualitat, infografies i vídeos virals que aportin valor afegir al teu missatge. Per exemple, per a les empreses més tècniques, els vídeo tutorials poden ser de gran ajuda per cridar l’atenció d’usuaris que busquen solucions a problemes concrets.

Utilitza les xarxes socials. Les pàgines amb botons a perfils socials actius són premiades pels motors de cerca. No és necessari estar a tot arreu, escull les xarxes socials que més s’adaptin al teu producte o servei i mantingues-les al dia. Sigues realista amb les teves possibilitats d’actualització, millor tenir dos perfils actualitzats amb contingut original i hashtags actuals, que estar actiu en 5 xarxes socials a base de “re-posts” d’altres comptes.

Premia als teus lectors més fidels oferint-los contingut exclusiu. Anima als teus lectors a subscriure’s al teu blog per aconseguir material addicional d’utilitat. De tant en tant, pots invertir en un bon ebook per als teus subscriptors i oferir-los bons de descompte en els teus productes o serveis. No oblidis anunciar-ho de manera atractiva a través del blog.

Demana la opinió dels teus lectors. Anima’ls a compartir les seves experiències amb els productes o serveis de la teva empresa. Alerta! Si autoritzes els comentaris, has de fer un seguiment diari d’aquests, per actuar o respondre ràpidament en el cas que rebis feedback negatiu.

Organitza els teus continguts. Crea categories o seccions dins del blog para assegurar-te que els teus lectors trobaran el contingut fàcilment i utilitza etiquetes para indexar les paraules clau.

Ara que ja coneixes el decàleg del bon post, no oblidis analitzar els teus resultats mitjançant Google Analytics o altres eines d’anàlisis disponibles a la xarxa. El seguiment del blog et permet identificar els articles amb més visualitzacions, així com l’origen de les teves visites i les paraules clau que utilitzen per trobar-te.

Malgrat que els resultats d’una estratègia de continguts es perceben a mitjà-llarg termini, tenir un blog ofereix molts avantatges, tant per a grans empreses com per a petits negocis que ja coneixen d’a prop les il·lusions i inquietuds dels seus clients i volen oferir-los un servei encara més proper.

Necessites assessorament sobre com planificar la teva estratègia de continguts? A l’agencia de comunicació Nal3 comunicació t’ajudem a millorar la imatge i el posicionament de la teva marca a través del màrqueting de continguts.

 

 

Compartir en...
¡No te pierdas nuestro news mensual!
¿Estás listo para llevar a tu empresa al siguiente nivel?