‘Brand journalism’: continguts que connecten

Per: Marc Navarro

El brand journalism, o periodisme de marca, ofereix a tot tipus d’organitzacions l’oportunitat d’establir una relació directa i continuada amb el seu públic objectiu i posicionar-se com un referent dins del seu sector. A continuació, revisarem algunes de les claus d’aquesta tendència comunicativa i veurem per què cada cop hi ha més empreses que hi aposten.

Avui dia, abans de fer una compra, els consumidors busquen activament a la xarxa informació sobre les diferents opcions que els presenta el mercat. Així doncs, per què no aprofitar aquesta oportunitat i crear un canal de comunicació propi des d’on oferir-los bons continguts, que responguin als seus interessos i a les seves necessitats informatives?

D’aquesta idea parteix el brand journalism, un concepte que, a grans trets, es podria definir com la creació de contingut rellevant i de qualitat, per part d’una marca i mitjançant tècniques periodístiques, amb l’objectiu d’atraure un públic concret.

La teva marca com a mitjà de comunicació

Tot i el seu nom, el brand journalism no és una estratègia limitada a grans marques: qualsevol organització té el potencial d’explicar i compartir bones històries. El més important és informar amb rigor i aportar un valor afegit a les persones interessades en la nostra organització, causa o àrea d’activitat. Si produeix i difon bons continguts de manera periòdica, una marca acabarà convertint-se en una autoritat de confiança al sector.

Com amb qualsevol pla de màrqueting de continguts, perquè un projecte de periodisme de marca funcioni, és fonamental definir unes línies editorials que reflecteixin els valors que volem transmetre com a organització i que tinguin en compte els interessos del públic objectiu. Podem (i hem de) parlar de nosaltres, però amb transparència i aportant informació de valor als nostres lectors, oients o espectadors.

Exemples de periodisme de marca

El ventall de possibilitats que ofereixen les eines digitals per crear noves narratives i formes de comunicar és enorme i en els darrers anys han nascut propostes de periodisme de marca molt diverses, professionals i, sens dubte, eficaces.

A nivell internacional, alguns dels exemples més populars d’aquesta tendència són la revista The Red Bulletin, de Red Bull; la pàgina web d’Amnistia Internacional; o els portals digitals Intel Free Press, Coca-Cola Journey i HSBC Global Connections. En aquests mitjans corporatius s’hi publiquen reportatges i peces d’anàlisi ben documentades i informatives.

Una altra possibilitat que tenen les marques és la creació de continguts periodístics a mida per a un mitjà de comunicació tradicional.

Un dels referents d’aquesta opció és el magnífic reportatge interactiu “Women Inmates”, que Netflix va publicar a la web del New York Times coincidint amb l’estrena de la segona temporada de la sèrie Orange is the New Black.

La nostra experiència

The Cool Pool. Amb més de 700.000 visites en dos anys, The Cool Pool s’ha consolidat com una revista digital de referència per als professionals del món de la piscina.

Respira Tranquilo. Consells, anàlisi de l’actualitat, articles divulgatius… Respira Tranquilo informa de forma propera i rigorosa sobre les patologies respiratòries que afecten els més petits.

BJC Architect Community. Aquest portal d’arquitectura ofereix informació sobre projectes innovadors i els concursos, activitats i fires més destacats del sector.

Has pensat en potenciar la visibilitat de la teva marca a través de continguts originals? Voldries crear un bloc o un espai per compartir continguts de qualitat amb el teu públic?

Això és el que més ens agrada fer!

Compartir en...
¡No te pierdas nuestro news mensual!
¿Estás listo para llevar a tu empresa al siguiente nivel?