Tendències de comunicació al 2016

Per: Daniel Liñán

Durant aquests dies ens hem fet tots un tip d’escoltar les tendències globals de la comunicació per a l’any que ens arriba. A Nal3 les hem recopilat totes i n’hem extret aquelles que n’obtenen el major consens.

Amb prou feines fa una setmana que s’han celebrat les darreres eleccions a les corts espanyoles. Durant els darrers mesos els ciutadans hem anat a votar fins a tres cops, i ens hem fet un fart de llegir enquestes de tota mena. Una de les novetats d’aquests darrers comicis ha estat llegir enquestes d’enquestes, és a dir, estimacions de vot extretes dels resultats mitjos de totes les enquestes publicades.

Hem decidit aprofitar aquesta tendència demoscòpica per fer el nostre propi matxambrat sobre les tendències de comunicació per al 2016. D’aquesta manera hem recopilat les opinions més documentades de cara el 2016 i n’hem extret aquelles que obtenen el màxim consens.

MOBILE: responsive + vendes + relació amb el punt de venda físic + contingut

Tothom sembla estar d’acord en que l’accés als continguts és realitza cada cop més des de formats mòbils. 8 de cada 10 consumidors accedeixen a la xarxa des de la mateixa botiga física per prendre la seva decisió de compra. A més, a mesura que les pantalles dels smartphones son més grans, els usuaris ens sentim més còmodes a realitzar compres a través del mòbil. Per tot això, és una tendència consensuada per al 2016 l’esforç en la millora de les versions responsive i en la forma i detall dels continguts que hi publiquem.

BLOQUEIG PUBLICITARI: increment de preus + contingut rellevant

També hem trobat moltíssima coincidència amb l’èxit exponencial dels programes de bloqueig de publicitat: els AdBlockers. Aquest programes dissenyats per evitar els popup’s intrusius obligaran a les companyies a trobar sistemes més elaborats per difondre els seus missatges. A aquesta necessitat per crear elements més rellevants és sumarà l’increment de preus regular de la publicitat on-line. 

DATA: conversió + enriquiment de bases de dades + analítica

Entre les tendències emergents, l’enriquiment de les bases de dades també obté un ampli consens. Durant aquest 2015 ja ens hem trobat amb demandes en aquest sentit per part dels nostres clients. Ja no ens conformem amb elements genèrics a nivell de professió o dades de contacte. Ara la Pime tant en el B2C com en el B2B necessita obtenir més informació de la seva base de dades de prospectes. En aquest sentit proporcionar al usuari eines, continguts i solucions a canvi de ràpides enquestes d’opinió permet bones tasses de conversió i valuosa informació.

El contingut ens permetrà apropar-nos al nostre client, interactuar amb ell i fidelitzar-lo. Twittear 

VISUAL CONTENT: vídeo + rellevància + atracció

Ja fa temps que donem voltes a aquest concepte. La majoria de fonts d’informació coincideixen que el visual content com un element que il·lustra una explicació, és un element infal·lible per incrementar el tràfic i notorietat del nostre contingut. Tots els estudis també coincideixen a afirmar que el vídeo tornarà a ser una peça fonamental en la difusió de la informació.

SOCIAL COIN: agrair la interacció social

Hem volgut afegir aquesta darrera tendència no tant per l’ampli consens sinó per la controvèrsia que ha generat. El Social Coin és l’instrument que les organitzacions fan servir per oferir alguna cosa a l’usuari a canvi de la seva interacció i recomanació a la xarxa. La controvèrsia és obvia, fins a quin punt te sentit incentivar la recomanació social? Quan temps trigarà l’usuari a preguntar-se que la recomanació d’un conegut és del tot sincera?

CONCLUSIÓ

Sigui com sigui hi ha un factor comú, el contingut. Personalment opinió que hem superat un nou estadi en la generació de contingut. Ja no és tracta de SEO, ni de posicionament, ara el repte és respondre a les necessitats reals dels nostres usuaris. El repte és trobar el contingut que demanda l’audiència i oferir-se’l amb la màxima qualitat que siguem capaços. Cal desenvolupar contingut ben redactat, amb imatges explicatives i amb la longitud adequada. Òbviament seguirà sent fonamental dotar el contingut de visibilitat, però caldrà fer-ho, aquesta vegada també, a través dels canals més adients.

Es a dir, el contingut ens permetrà apropar-nos al nostre client (tràfic), interactuar amb ell ( conversió ) i fidelitzar-lo ( social).

 

Compartir en...
¡No te pierdas nuestro news mensual!
¿Estás listo para llevar a tu empresa al siguiente nivel?